A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

ZELLEI TÜNDI Gluténmentes Univerzális lisztkeverék - 1000g

ZELLEI TÜNDI Gluténmentes Univerzális lisztkeverék - 1000g

ZELLEI TÜNDI Gluténmentes Univerzális lisztkeverék - 1000g

Gyártó: Zellei Tündi

Zellei Tündi gluténmentes univerzális lisztkeverék sütemények, kenyerek, kelt tészták készítéséhez, sűrítéshez, rántáshoz, panírozáshoz.

1 850 Ft
1 850 Ft / db


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

Adalékanyag és lisztkezelőszer mentes, gluténmentes lisztkeverék. Barna rizslisztből, köleslisztből, tápiókalisztből, fehér rizslisztből, útifűmaghéjlisztből és hajdinalisztből álló lisztkeverék. Szénhidráttartalma 64g/100g.

Felhasználható sütemények, kenyerek, kelt tészták készítéséhez, sűrítéshez, rántáshoz, panírozáshoz.

Összetevők: barna rizsliszt, kölesliszt, tápiókaliszt, fehér rizsliszt, útifűmaghéjliszt, hajdinaliszt  

 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1384 kJ/ 328 kcal
Zsír 2 g
  amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 64 g
  amelyből cukrok 0,6 g
Rost 11 g
Fehérje  7,9 g
1,4 g

 

Receptötletek

 

Gluténmentes bagettek íróval Zelleitündi módra

 

Gluténmentes bagettek íróval

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg Zellei Tündi gluténmenets univerzális lisztkeverék
  • 1 csapott kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. almaecet
  • 1,5 dkg gluténmenets friss élesztő
  • 1/2 tk. himalája só
  • 1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
  • 150 g langyos víz
  • 150 g író

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az írót az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30-40 percet pihentetjük. Majd kétfelé osztjuk, átgyúrjuk a tésztát és két bagettet formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket bevágjuk. 10-15 percet pihentetjük. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 

 

Gluténmentes vaníliakrémes epres tekercs Zelleitündi módra

Gluténmentes vaníliakrémes epres tekercs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

a piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes univerzális lisztkeverék 

a krémhez

  • 5 dl tej/növényi tej
  • 5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes univerzális  lisztkeverék 
  • 30-40 dkg eper négybe vágva
  • 4 dkg eritrit
  • 1 teáskanál vanília őrlemény vagy vanília kivonat 
  • 1 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 20 dkg puha vaj/ bio margarin vagy laktózmentes vaj

Elkészítés:

 

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Gáztepsi nagyságú sütőpapírral kibélelt, amit vajjal egy kicsit kikenhetünk, tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült kicsit hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla, ezután a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint egy tekercset.

A krémhez a lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük, ekkor belekeverjük az édesítőket. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém kétharmadával, ezután a megmosott és négybe vágott epreket rászórjuk és feltekerjük a piskótát. Végül a tekervs külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Félbevágott eperrel díszítjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

 

 

 

Receptek és képek forrása: 

http://www.zelleitundi.hu/hu/receptek/osszes_recept

 

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció