A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

ZELLEI TÜNDI Gluténmentes Roppanós héjú kenyér- és péksütemény lisztkeverék - 1000g

ZELLEI TÜNDI Gluténmentes Roppanós héjú kenyér- és péksütemény lisztkeverék - 1000g

ZELLEI TÜNDI Gluténmentes Roppanós héjú kenyér- és péksütemény lisztkeverék - 1000g

Gyártó: Zellei Tündi

Gluténmentes lisztkeverék, roppanós héjú kenyerek és péksütemények készítéséhez.

Adalék- és lisztkezelőszermentes!

1 950 Ft
1 950 Ft / db


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

Adalékanyag és lisztkezelőszer mentes, gluténmentes lisztkeverék.

Összetevők: kölesliszt, tápiókaliszt, hajdinaliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt

 

Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1344kJ/319 kcal
Szénhidrát 58 g
  amelyből cukrok 0,24 g
Rost 23 g
Fehérje 6,3 g
Zsír 1,8 g
2,4 g

 

Recetötletek

    Kakaós zabpelyhes ropogós keksz gluténmentesen Zelleitündi módra

Kakaós zabpelyhes ropogós keksz gluténmentesen Zelleitündi módra

Hozzávalók:

  • 12 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 10 dkg gluténmentes apró szemű zabpehely
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 12,5 dkg vaj/kókuszolaj
  • 7 dkg eritrit
  • 3 dkg négyszeres édesítő
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál sütőpor
  • csipet himalája só
  • 1 teáskanál vanília őrlemény
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukormentes étcsokoládé feldarabolva

Elkészítés

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. A végén az apróra vágott étcsokoládét is hozzáadjuk. Ha a tésztát kicsit keménynek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejet vagy vizet. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

 

    Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

 

Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

 

Hozzávalók: 

  • 10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
  • 10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 1 csapott kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. almaecet
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1/2 tk. himalája só
  • 1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 
  • 230g langyos víz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd négyfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.


  •  

 

Receptek és képek forrása:

http://www.zelleitundi.hu/hu/receptek/osszes_recept

 

 

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció