A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

ZELLEI TÜNDI Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez - 1000g

ZELLEI TÜNDI Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez - 1000g

ZELLEI TÜNDI Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez - 1000g

Gyártó: Zellei Tündi

Súly: 1 000g

Szénhidrátcsökkentett lisztkeverék kenyerek, friss- és száraz tészták készítéséhez.

 

Adalékanyag és liszt kezelőszer metes, természetes módon szénhidrátcsökkentett, kizárólag tönkölybúzalisztből, teljes kiőrlésű zabpehelylisztből, búzafehérjéből, lencselisztből és zabkorpából álló lisztkeverék. A búzafinomliszthez (BL55) képest legalább 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, szénhidrát tartalma 47 g/100g.

A modern táplálkozás részét képezi, a változatos és kiegyensúlyozott étrendért.

Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség esetén is ajánljuk.

1 139 Ft
1 139 Ft / db
1 340 Ft
-15%


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

Összetevők: tönkölybúzaliszt, teljes kiőrlésű zabpehelyliszt, búzafehérje, lencseliszt, zabkorpa

 

Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1516kJ / 359kcal
Zsír 4,8 g
   ebből telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát  47 g
   ebből cukrok 1,6 g
Rost 5,8 g
Fehérje 29 g
<0,1 g

 

Receptötletek

 

Rusztikus kenyér Zelleitündi módra

Hozzávalók:

  • 30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez
  • 2-2,5 dl langyos víz
  • 2 teáskanál só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál fruktóz vagy cukor

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal/cukorral összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk és dagasztjuk, jól kidolgozzuk. Minimum egy órát pihentetjük  konyharuhával letakarva.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, kicsit árgyúrjuk és óvatosan megformázzuk hosszúkás kenyér formára. A külsejét meglisztezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Legalább 40 percet pihentetjük, majd  hosszanti irányba bevágjuk pengével vagy éles késsel a kenyér tetejét, és 200 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30-35 perc alatt.

Szénhidrátcsökkentett rusztikus kenyér Zelleitündi módra

 

 

 

Szénhidrátcsökkentett diós olívabogyós kenyér Zelleitündi módra

Hozzávalók:

  • 30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kenyerekhez
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál himalája só
  • 1 teaskanál fruktóz vagy cukor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 10 szem óriás mag nélküli zöld olívabogyó
  • 2-2,5 dl langyos víz

 

Elkészítés:

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fruktózt és a sót. A langyos vízzel jól kidolgozzuk a tésztát, végül hozzáadjuk a durvára vágott diót és a nagyobb darabokra vágott zöld olívabogyót. Dagasztás után min. 1 órát pihentetjük letakarva. Ha megkelt a kenyértésztánk, akkor egy kis lisztkeveréket szórunk a munkafelületre, majd ráborítjuk a megkelt tésztát, óvatosan átgyúrjuk és hosszúkás alakúra formázzuk, kissé lelapítjuk, mivel még sokat fog kelni.  Megszórjuk lisztkeverékkel a tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percet pihenetjük, éles késsel bevágjuk középen a kenyeret, még 5 percet pihentetjük és 220 C fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 190 C fokon még 15 percig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Szénhidrátcsökkentett diós olívabogyós kenyér Zelleitündi módra

 

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció