A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

ZELLEI TÜNDI Csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék - 500g

ZELLEI TÜNDI Csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék - 500g

ZELLEI TÜNDI Csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék - 500g

Gyártó: Zellei Tündi

Súly: 500g

Univerzálisan felhasználható, gluténmentes lisztkeverék sütemények, kenyerek, kelt tészták készítéséhez, csökkentett szénhidráttartalmmal.

Fogyni vágyó gluténérzékenyeknek nagyszerű választás lehet.

Adalékanyag- és lisztkezelőszer mentes, csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék, tápiókalisztből, bambuszrostlisztből, szezámmaglisztből, útifűmaghéjlisztből és kókuszlisztből.

Szénhidráttartalma 47g/100g.

 

1 149 Ft
2 298 Ft / kg


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

Lisztkeverék gluténérzékenyknek, akik egyúttal a bevitt szénhidrátok mennyiségére is ügyelnek. 

Rendkívül sokoldalúan felhasználható a sütis-, kelt tésztás receptjeidben, de kenyeret is süthetsz belőle. 

Összetevők: tápiókaliszt, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt

 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1411kJ/339kcal
Zsír 2,3g
amelyből telített zsírsavak 0,7g
Szénhidrát 47g
amelyből cukrok 1g
Fehérje 6,5g
0,8g
Rost 52g

 

Receptötletek

    Gluténmentes szénhidrátcsökkentett fonott kalács Zelleitündi módra

 

Gluténmentes szénhidrátcsökkentett fonott kalács Zelleitündi módra

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék
  • 1,5 dkg gluténmentes friss élesztő
  • fél kis kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2,5 dkg eritrit 
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő
  • 1,5 dkg vaj/kókuszolaj
  • 14,5 dkg tej/növényi tej

 

a tetejére 

  • 1 db tojás
  • ízlés szerint mák, szezámmag, szeletelt mandula

Elkészítés:

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben (a kimért mennyiségből vesszük el). A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a maradék tejet a sót és hozzáöntjük a száraz anyagokhoz a felfuttatott élesztővel együtt. Elkeverjük, majd kissé átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Végül a puha vajat vagy a kókuszolajat is hozzáadjuk, majd azzal is átgyúrjuk a tésztát. Letakarva langyos helyen 40 percet pihentetjük. Ha szépen megkelt, akkor három részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán három egyforma rudat sodrunk és megfonjuk. A sodráskor ügyeljünk arra, hogy a rudak ne legyenek levegősek. A helyes technika, hogy sodorva a deszkához lapítva formázzuk, ha még levegős, akkor enyhén gyúrjuk újra a tészta darabot és sodorjuk ki újra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással, majd megszórjuk tetszőlegesen mandula szeletekkel, mákkal vagy a szezámmaggal. További 20 percet pihentetjük. 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

 

Receptek és képek forrása:

http://www.zelleitundi.hu/hu/receptek/osszes_recept

 

 

 

 

 

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció



Kapcsolódó termékek