A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

SZAFI FREE Világos Puha Kenyér Lisztkeverék 1000g

SZAFI FREE Világos Puha Kenyér Lisztkeverék 1000g

SZAFI FREE Világos Puha Kenyér Lisztkeverék 1000g

Gyártó: Szafi Free Termékcsalád

Súly: 1 000g

Összetevők: kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Gluténmentes kenyér lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk finom puha, világos színű, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

2 090 Ft
2 090 Ft / kg


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!

Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!

Felhasználási javaslat, vizes zsemle recept:

Hozzávalók (3 db zsemléhez):

  • 140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék 

  • 2 g só 

  • 20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet

  • 170 g langyos víz

  • 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)

Elkészítés:

A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).

Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).

Átlagos tápérték 100g
Energia 1397kJ/331kcal
Zsír 1,9g
amelyből telített zsírsavak 0,5g
Szénhidrát 65,2g
amelyből cukrok 1,9g
Fehérje 6,5g
0,03g
Rost 13,7g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció