A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

SZAFI FREE Karobos Muffin és Piskóta Lisztkeverék 1000g

SZAFI FREE Karobos Muffin és Piskóta Lisztkeverék 1000g

SZAFI FREE Karobos Muffin és Piskóta Lisztkeverék 1000g

Gyártó: Szafi Free Termékcsalád

Súly: 1 000g

Összetevők: hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só

1 189 Ft
1 189 Ft / kg
1 699 Ft
-30%


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

A Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék egy élelmi rostokban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amellyel könnyedén készíthetünk tojás és tej felhasználása nélkül gluténmentes muffint vagy süteményt, amely a vegánok étrendjébe is beilleszthető.

Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

·    250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék

·    170 g langyos víz

·    25 g 100%-os citromlé

·    70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

·    250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs

·    100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)

Elkészítés:

·    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)

·    Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.

·    Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.

·    Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)

·    Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések:

Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.

Átlagos tápérték 100g
Energia 1444kJ/341kcal
Zsír 1,5g
amelyből telített zsírsavak 0,4g
Szénhidrát 70,8g
amelyből cukrok 4,8g
Fehérje 6,8g
0,19g
Rost 8,5g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció