A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

SZAFI FREE Expressz Lisztkeverék Kelesztés Nélküli Tésztákhoz 1000g

SZAFI FREE Expressz Lisztkeverék Kelesztés Nélküli Tésztákhoz 1000g

SZAFI FREE Expressz Lisztkeverék Kelesztés Nélküli Tésztákhoz 1000g

Gyártó: Szafi Free Termékcsalád

Súly: 1 000g

Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

1 730 Ft
1 730 Ft / kg
1 940 Ft
-11%


A termék raktáron van!

Kedvencek közé

Kérlek add meg a képen látható kódot elküldés előtt.

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.

Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.

Felhasználási javaslat

Kakaós csiga

Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):

  • 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék 

  • 70 g eritrit porított formában

  • 0,5 g só

  • 10g frissen reszelt bio citromhéj

  • 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)

  • 140 g víz

  • + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék:

  • 35 g zsírszegény kakaópor

  • 50 g eritrit porított formában

  • 60 g víz

Kenéshez:

  • 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)

A végén a fújáshoz:

  • kb. 1 gramm olaj

Elkészítés:

A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.

Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!

Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.

Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.

Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Átlagos tápérték 100g
Energia 1398kJ/331kcal
Zsír 1,9g
amelyből telített zsírsavak 0,5g
Szénhidrát 65,2g
amelyből cukrok 2,1g
Fehérje 6,5g
0,03g
Rost 13,8g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció