A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Élesztőmentes, búzalisztmentes gyors pizzalap recept

Búzaliszt- és élesztőmentes pizzát speciális lisztkeverékek nélkül is készíthetünk otthon. Nagyon kevés munkával jár, nincs szükség dagasztásra sem. Sütési idővel együtt is max. egy fél óra alatt készen vagyunk vele.

Én egy kis pestoval, oregénóval, sóval, borssal elkevert sűrített paradicsomot kentem a pizzalapra, tettem rá egy pici csirkemellsonkát, brokkolit és sajtot. Isteni finom lett! :)

A zabpehelylisztben lévő béta-glükán nevű rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, a tojásfehérjének köszönhetően pedig fehérjével is ellátjuk a szervezetünket.

 

ÉLESZTŐMENTES PIZZA RECEPT ZABPEHELYLISZTBŐL

 

Hozzávalók (1 db 20-22 cm átmérőjű pizzalaphoz):

  • 60 g RW zabpehelyliszt (itt elérhető)
  • 2 db tojásfehérje
  • 40 g tej
  • 5 g kókuszolaj/olaj
  • 1/3 kk. sütőpor
  • 1/3 kk. só

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra, alsó-felső sütés funkción. A tojásfehérjéket enyhén felverjük, majd egyszerűen hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Az enyhén folyós tésztát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és egy kanál segítségével kb. 20-22 cm átmérőjű kör alakra terítjük szét.

220 fokon sütjük 10 percig, rátesszük a választott feltétet, majd feltéttel együtt további 10 percig sütjük  180 fokon.

Készen is vagyunk. :)

 

 

Tápérték adatok

100 g pizzalapban 219 kcal, 7 g zsír, 31 g szénhidrát, 4g rost és 11 g fehérje található.

Egy pizzalap hozzávatőleg 140 g.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Élesztőmentes pizza zabpehelylisztből recept