A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Gluténmentes hajdinás palacsinta, hozzáadott cukor nélkül

Isteni finom gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes, és lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó palacsintát sütöttünk az új RW hajdinalisztünkből.

Gluténérzékenyeknek, PCOS-sel küzdőknek, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenek is ajánljuk a receptet.

 

 

Gluténmentes hajdinalisztes palacsinta recept

 

Hozzávalók:

  • 160 g RW Hajdinaliszt
  • 30 g  RW Eritrit
  • 2 tojás
  • 15 g olvasztott kókuszolaj vagy vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz/szóda
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 csipet só

 

Elkészítés:

A tojásokat felverjük, a száraz (hajdinaliszt, eritrit, sütőpor, só) és a nedves hozzávalókat (kókuszoaj, tojás, tej, ásványvíz) külön edényben összekeverjük, majd elegyítjük őket.

Kb. egy háromnegyed merőkanálnyi palacsintatésztát öntünk a felforrósított serpenyőbe. Alacsony-közepes hőfokon a palacsintatészta egyik oldalát 1-2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 1 perc alatt készre sütjük a másik oldalát is.

Kínáljuk cukormentes lekvárral, eritrittel kevert kakaóporral, túróval, vagy ahogyan szeretjük.

Frissen fogyasztva az igazi! :)

 

Tápérték adatok:

A fenti recept szerint 9-10 db palacsintatésztát készíthetünk.

Tápérték 10 db palacsintával számolva: 1 db palacsintatésztában 93 kcal, 3,3g zsír, 12,5g szénhidrát, 3,6g fehérje és 1,4g rost található.

 

Gluténmentes és cukormentes palacsinta hajdinalisztből