A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Glutén- és cukormentes almás pite

Az alábbi recept felhasználásával Te is isteni finom gluténmentes almás pitét süthetsz, ráadásul a cukor miatt sem kell aggódnod. Készülj a vaníliás-fahéjas-pudingos-almás ízekre és illatokra!

 

GLUTÉNMENTES, CUKORMENTES ALMÁS PITE MIMEN LINZER LISZTKEVERÉKBŐL

 

Hozzávalók: 

A tésztához:
  • 250 g MIMEN Gluténmentes Linzer és Pite lisztverekék (ITT szerezd be)
  • 60 g RW eritrit (ITT szerezd be)
  • 90 g vaj (a fele lehet kókuszolaj)
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. citromlé
  • 30 g víz

A töltelékhez:

  • 5 db alma
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 30 g RW eritrit
  • 1 kk. fahéj
  • 2 dl víz

 

Elkészítés

A tészta összetevőit jól dolgozzuk össze, majd a tészta kb. 1/3-át vegyük külön a rácsozáshoz. A nagyobb tésztagombócot kinyújtjuk lisztezett felületen, majd belenyomkodjuk egy piteformába. A kisebb tésztagombócot is kinyújtjuk, és kb. ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle a rácsokhoz.

Az almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd az eritrittel és a fahéjjal, 1 dl víz hozzáadásával puhára pároljuk. Pár perc múlva, amikor megpuhult az alma, tegyünk hozzá egy csomag vaníliás pudingport és öntsük hozzá a maradék 1 dl vízet, és kevergessük, amíg besűrűsödik.

Miután kicsit kihűlt a töltelék, öntsük a tésztával kibélelt piteformába, majd helyezzük rá az elkészített tésztacsíkokat rácsos formában.

180 fokon 30 percig sütjük.

 

Jó étvágyat hozzá!

Guténmentes és cukormentes almás pite