A RW Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Szénhidrátcsökkentett bagett chia maggal

Az új kedvencünk ez a chia magos bagett, Zellei Tündi féle szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből, teljes kiőrlésű lisztekkel. Cukorbetegek és inzulinrezisztensek is süssék meg bátran, mivel lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így a "160 grammos" diétába is szuperül beilleszhető.

 

CHIA MAGOS BAGETT RECEPT 

 

Hozzávalók (2 db bagetthez)

  • 300 g Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék (szerezd be ITT)
  • 20 g friss élesztő
  • 1 tk. só
  • 30 g chia mag (szerezd be ITT)
  • 2,5 dl langyos (!) víz

 

Elkészítés

A lisztkeveréket morzsoljuk el az élesztővel, majd adjuk hozzá a többi a hozzávalót (ne felejtsd el: langyos vizet hasznáj!). Néhány perc dagasztás után takarjuk le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. egy órát.

Lisztezett felületen válasszuk kettő egyenlő részre a tésztát, finoman gyúrjuk át, és formázzunk belőlük bagetteket. A tészták tetejét enyhén vágjuk be egy éles késsel, szórjuk meg egy kis lisztkeverékkel, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

Újabb 20 percig pihentetjük a tésztát letakarva, majd alsó-felső sütés programon 200 fokon 15 percig sütjük, majd 190 fokon további 15 percig.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Szénhidrátcsökkentett chia magos bagett Zellei Tündi lisztkeverékől